Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht.

Lees verder
Wat doet Reiki

Wat doet Reiki? Reiki staat voor universele levensenergie. Als je Reiki geeft maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een kanaal waardoor de levensenergie naar jezelf en ook door anderen kan stromen. De levensenergie zit om ons heen en ook in ons. Deze

Lees verder
De Oorsprong

Sensei Mikao Usui is de ontdekker van Reiki Hij werd geboren op 15 augustus 1865 in het dorpje Yago in Yamagata-district in het Gifu-prefectuur (nabij Nagoya) in Zuid Japan. Hij is de ontdekker en grondlegger van Reiki, de (zelf)genezende methode die bekend staat als Reiki. Tevens is hij de oprichter van de Usui Reiki Ryoho; een stichting die de principes van de Reiki geneeswijze doorgeeft.

Lees verder

Column

Column Het Begin

Waar trap je een “column”, zal ik het maar noemen, nu mee af? Tja, laten we dan bij het begin beginnen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar wat was nu precies de reden dat ik met reiki begonnen ben? Het grappige is, dat het enige wat ik in mijn parate geheugen heb zitten is, dat ik bij toeval (haha toeval) een boekenbon vond onder een stapel papier en dat ik die meenam naar de boekhandel waar ik schuin tegenover woon om een boek te kopen. Eigenlijk wilde ik een boek over edelstenen kopen, maar daar hadden ze er maar 1 van die me niet aansprak. In het schap

Lees verder
Vertellen over Reiki

Er is zoveel te vertellen over reiki, en zeker ook de wereld waarin je je begeeft als je ermee begint. Wat mij nog het meest bij staat van de eerste avond van de reiki 1 cursus was het tintelende, warme, soms prikkelende gevoel in mijn handpalmen en onder mijn voeten. Het gevoel dat er zoveel kracht in me zat, heel bijzonder. Het gevoel dat je in staat bent tot dingen die je nooit gedacht had. Ik wist toen natuurlijk helemaal nog niet wat er allemaal mogelijk was, en nu weet ik dat ook nog niet, want elke dag leer je bij en ontwikkel je jezelf. Maar het gaf me heel veel vertrouwen en maakte me enorm enthousiast.

Lees verder

Nieuws

17 mei
2019
AVG (Algemene Verordening Gegevensverwerking)
AVG

Op 25 mei 2018 is de AVG (Algemene Verordening Gegevensverwerking) in werking getreden. Deze nieuwe Europese privacywetgeving noopt organisaties om op zorgvuldige wijze om te gaan met de persoonsgegevens die zij verkrijgen.

Ook wij krijgen in de dagelijkse uitvoering van ons werk veel te maken met persoonsgegevens en de verwerking daarvan. Om bewust te zijn van de dagelijkse verwerkingen die we verrichten met persoonsgegevens en om hier op een zo een zorgvuldig mogelijke wijze mee om te gaan, hebben we in een privacy handboek regels en procedures neergelegd die gelden voor de werkprocessen binnen Reiki Vereniging Cirkel. Dit privacy handboek heeft hiermee enerzijds tot doel om bewustwording te creëren voor alle bestuursleden binnen Reiki Vereniging Cirkel en voorts dient het ter ondersteuning voor de vormgeving van huidige en toekomstige werkprocessen. Tenslotte draagt dit handboek bij aan de aantoonbaarheid van onze compliance met de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

 
Lees verder
08 sep
2018
Contactdag 2018
Voor een impressie van de contactdag 2018 ga je naar de leden pagina
 
Voor de foto's gaan je naar de ledenpagina daarna fotoalbums.
 
Lees verder

Agenda overzicht

25 mei
2019
Bestuursvergadering

Beste leden,

De bestuursvergaderingen zijn vrij toegankelijk voor leden van Reiki Vereniging Cirkel. Ben je nieuwsgierig wat er besproken wordt of heb je ideeën voor de vereniging die je graag naar voren wilt brengen, kom dan gerust naar een van de bestuursvergaderingen. De agenda is een week voor de vergadering bekend. Heb je interesse om een keer een vergadering bij te wonen, neem dan contact op met onze secretaris en mail naar secretaris@reikicirkel.nl .


Je bent van harte welkom.

 

Lees verder
Wij willen u attenderen op uitingen, die regelmatig te lezen zijn op websites van leden en niet-leden, waarin aangegeven wordt dat zij of hun cursus door de "beroepsvereniging" Cirkel erkend zijn.

Cirkel is geen beroepsvereniging en hanteert geen toetsingsbeleid, waaruit ooit een erkenning is voortgekomen. Tot op heden is geen enkel instituut c.q. cursus door Cirkel erkend en naar verwachting zal dat voorlopig ook niet plaatsvinden. Misleidende uitingen kunnen gemeld worden bij de secretaris: Secretaris@reikicirkel.nl

©Reiki Vereniging Cirkel, Nederland
webxpress.constanten.MenuItemLanguage:0
webxpress.db.EntityClasses.DomeinEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.SiteEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.MenuItemEntity:18
Total Size of Session Data: 85,00 kb