Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht.

Lees verder
Wat doet Reiki

Wat doet Reiki? Reiki staat voor universele levensenergie. Als je Reiki geeft maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een kanaal waardoor de levensenergie naar jezelf en ook door anderen kan stromen. De levensenergie zit om ons heen en ook in ons. Deze

Lees verder
De Oorsprong

Sensei Mikao Usui is de ontdekker van Reiki Hij werd geboren op 15 augustus 1865 in het dorpje Yago in Yamagata-district in het Gifu-prefectuur (nabij Nagoya) in Zuid Japan. Hij is de ontdekker en grondlegger van Reiki, de (zelf)genezende methode die bekend staat als Reiki. Tevens is hij de oprichter van de Usui Reiki Ryoho; een stichting die de principes van de Reiki geneeswijze doorgeeft.

Lees verder

Contactdag 2018

Info workshop Contactdag

Ben je nieuwsgierig naar de workshops die er worden gegeven op 3 november tijdens de contactdag, lees dan gauw verder

Lees verder
Uitgelicht

Zielenkracht Healing In de huidige maatschappij waarin alles steeds sneller gaat is het soms best lastig om jezelf niet voorbij te rennen. Een zuivere manier om in deze hectiek dichter bij jezelf te blijven en te groeien is de Zielenkracht Healing. Het doel daarvan is om de mooie en zuivere kracht van je ziel weer (meer) terug te brengen in je

Lees verder

Nieuws

25 sep
2018
Regiodag Noord - Holland
Op zaterdag 22 september vond de Regiodag in Heemskerk plaats. Deze dag was georganiseerd door Tineke Wijnker en zij had zich verdiept in mudra’s. Mudra’s zijn genezende handgebaren, zeg maar ‘yoga met je handen’. Na een uitleg over de werking van mudra’s liet ze ons er diverse voor welbevinden en geluk ervaren, zoals de mudra voor geduld, het herstellen van evenwicht, prana/levensenergie, de Lotus mudra, vuurmudra, gebedsmudra en de mudra  voor loslaten. Bijzonder wat zo’n handpositie voor je doet!

Vervolgens gaf Geeske van Rossum een demonstratie met haar biosensor. Er was een vrijwilliger die het graag eens wilde ondergaan. Daar kwam een blokkade uit die haar al tijden hinderde. Geeske wist de juiste vragen te stellen en met behulp van de biosensor werd duidelijk waar de oorzaak lag. Daar ging zij mee aan de slag tot de biosensor aangaf dat het opgelost was. Na de behandeling was er een prachtig medemens met een blokkade minder!

Na van de lunch te hebben genoten was er ruime tijd om elkaar te behandelen. Het werd voor iedereen duidelijk dat het fijn is om Reiki te mogen geven en tegelijkertijd ook heel fijn is om af en toe zelf op de tafel te liggen en het te mogen ontvangen. En dan komt het bij een groepsbehandeling ook nog eens extra bij je binnen. De meeste aanwezigen gaven aan dat het lang geleden was dat ze zelf een Reiki behandeling kregen en vonden het heerlijk!
De dag was veel te snel voorbij. Allen hadden enorm genoten en waren Tineke en Geeske dankbaar voor het organiseren van deze dag.

 
 
Een aantal keer per jaar is er mogelijkheid om deel te nemen aan een Regiodag. Iedere keer wordt ’s ochtends ingegaan op een bepaald onderwerp en is er ’s middags ruimte om elkaar te behandelen en ervaringen te delen. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor de data in 2019!Lees verder
08 sep
2018
Aanmelden Contactdag
Als je je wilt aanmelden voor de contactdag op 3 november 2018 klik dan op onderstaande knop.
 
Helaas is de inschrijving gesloten de workshops zitten allemaal vol.
 

Lees verder

Agenda overzicht

08 dec
2018
Bestuursvergadering

Beste leden,

De bestuursvergaderingen zijn vrij toegankelijk voor leden van Reiki Vereniging Cirkel. Ben je nieuwsgierig wat er besproken wordt of heb je ideeën voor de vereniging die je graag naar voren wilt brengen, kom dan gerust naar een van de bestuursvergaderingen. De agenda is een week voor de vergadering bekend. Heb je interesse om een keer vergadering bij te wonen, neem dan contact op de onze secretaris en mail dan naar secretaris@reikicirkel.nl .

Je bent van harte welkom.

Het bestuur

Lees verder
03 nov
2018
Uitnodiging Contactdag 2018

Beste  Cirkel-leden,

Op zaterdag 3 november a.s. is het weer zo ver:  onze jaarlijkse Contactdag!

We hebben voor jullie een mooi en gevarieerd programma samengesteld, met voldoende aandacht voor Reiki, onze bindende factor. De locatie is net als vorig jaar: Huis Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN Lexmond.

Kijk voor een routebeschrijving op www.huishetbosch.nl

 Vanaf 09:30 uur ontvangen we jullie graag met een kopje koffie of thee. Het programma zelf start om 10:00 uur. Naast jullie als Cirkel-leden zijn ook introducés (met minimaal Reiki 1) van harte welkom, mocht je iemand mee willen nemen dan kan dat. Er is plek voor in totaal 120 deelnemers, dus wees er snel bij!

 Het programma is als volgt:

Tijd:

 

     

 

09:30 – 10:00

Ontvangst met koffie en thee

10:00 – 10:15

Opening door de voorzitter en meditatie

 

Activiteit zaal 1

Activiteit zaal  2

Activiteit zaal 3

10:15 – 11:30

 

Karen Schröder

Hooggevoeligheid

Hannie Bootsma

Marma punten

Tineke Wijnker

Jin Shin Jyutsu

11:30 – 11:45

 

Korte pauze

 

11:45 – 13:00

Gerda de Wilde

Aura in beeld

Bosko Petrov

Polsdiagnostiek

Anita Dost

Zielekracht healing

13:00 – 14:00

Lunchbuffet

14:00 – 15:15

Carlo Mooij

Bachbloesem

Bosko Petrov

Polsdiagnostiek

Thies Waalkens

Workshop  Byosen

15:15 – 15:30

Korte pauze

15:30 – 16:45

Workshop Tai Chi Tao

Alex Meulenbroeks

 Reiki behandelingen/

intervisie

16:45 – 17:15

                            Afronding en dankwoord door  voorzitter

 

                      We sluiten de dag af met een hapje en drankje

 

Om de digitaal aan te melden klik je op de knop onderaan op deze pagina

Je kunt het inschrijfformulier tot 16 oktober 2018 inzenden. Op die datum dient ook de betaling binnen te zijn. Inschrijfformulieren die wij na 16 oktober ontvangen, kunnen we helaas niet meer verwerken.

Leden betalen voor deze dag, inclusief lunchbuffet (ook vegetarisch) slechts € 25,00. Introducés betalen € 40,00 en uiteraard is dat ook voor hen inclusief lunch. De introducé dient zelf ook een inschrijfformulier in te vullen! Informatie over de betaling en het retouradres staat vermeld op het inschrijfformulier. Mocht je je hebben ingeschreven voor de Contactdag maar wil je dit annuleren? Let op: dit kan tot 21 oktober kosteloos.

Na die datum is het volledige deelnamegeld verschuldigd en is  restitutie niet meer mogelijk.

De indeling bij de verschillende activiteiten vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren. Mocht een bepaald onderdeel volgeboekt zijn, dan wordt er contact met je opgenomen. Stuur je formulier dus zo snel mogelijk terug, per post of per e-mail o.v.v. Contactdag. Betaal- en verzendgegevens vind je op het inschrijfformulier. Aanmelden via de website is ook mogelijk, ga naar www.reikicirkel.nl, klik op "aanmelden contactdag - lees verder” en vul het formulier volledig in.

We begroeten jullie graag op zaterdag 3 november!

 Hartelijke groet,

de Contactdagcommissie

 

Lees verder
Wij willen u attenderen op uitingen, die regelmatig te lezen zijn op websites van leden en niet-leden, waarin aangegeven wordt dat zij of hun cursus door de "beroepsvereniging" Cirkel erkend zijn.

Cirkel is geen beroepsvereniging en hanteert geen toetsingsbeleid, waaruit ooit een erkenning is voortgekomen. Tot op heden is geen enkel instituut c.q. cursus door Cirkel erkend en naar verwachting zal dat voorlopig ook niet plaatsvinden. Misleidende uitingen kunnen gemeld worden bij de secretaris: Secretaris@reikicirkel.nl

©Reiki Vereniging Cirkel, Nederland
webxpress.constanten.MenuItemLanguage:0
webxpress.db.EntityClasses.DomeinEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.SiteEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.MenuItemEntity:18
Total Size of Session Data: 85,00 kb