Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht.

Lees verder
Wat doet Reiki

Wat doet Reiki? Reiki staat voor universele levensenergie. Als je Reiki geeft maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een kanaal waardoor de levensenergie naar jezelf en ook door anderen kan stromen. De levensenergie zit om ons heen en ook in ons. Deze

Lees verder
De Oorsprong

Sensei Mikao Usui is de ontdekker van Reiki Hij werd geboren op 15 augustus 1865 in het dorpje Yago in Yamagata-district in het Gifu-prefectuur (nabij Nagoya) in Zuid Japan. Hij is de ontdekker en grondlegger van Reiki, de (zelf)genezende methode die bekend staat als Reiki. Tevens is hij de oprichter van de Usui Reiki Ryoho; een stichting die de principes van de Reiki geneeswijze doorgeeft.

Lees verder

Boek

Het boek "Dit is Reiki"

Het boek "Dit is Reiki"van Frank Arjava Petter is voor niet leden van Reiki Vereniging Cirkel te bestellen via de knop lees verder onder aan de pagina. Lees ook het andere gedeelte Boek "Dit is Reiki"

Lees verder
Boek "Dit is Reiki"

In Nederland zijn er ruim vijftig Reiki boeken in omloop die grotendeels geschreven zijn vanuit de "Westerse” Reiki opvattingen. Eén van de bekendste auteurs is Frank Arjava Petter. Begonnen als "westerse” Reiki master ging hij zich steeds verder interesseren voor de geschiedenis van Reiki. Mede doordat hij zelf in Japan gewoond heeft en de taal begon te spreken, werd zijn drang naar het uitzoeken van de originaliteit van Reiki sterker en sterker.

Lees verder

Nieuws

31 aug
2019
Uitnodiging Jubileumdag
UITNODIGING

 CIRKEL JUBILEUMDAG

           Juli 2019

 
Beste ....

 Hierbij nodigen we je van harte uit voor de

feestelijke ledendag op 31 augustus 2019

ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Reiki Vereniging Cirkel

Deze dag wordt je aangeboden door de Vereniging en willen we vieren  met aandacht voor verleden, heden en toekomst.

Met respect voor de vele masters en aspiranten die in deze afgelopen 25 jaar hun steun en belangstelling hebben betoont aan onze CIRKEL.

 We komen bij elkaar in Lexmond bij het gastvrije Huis Het Bosch

 (adres: Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN Lexmond)


Het Bestuur en de commissieleden heten je welkom vanaf 9.30 uur met koffie, thee en iets lekkers en om 10.00 uur opent voorzitter Nico de dag.

 

 Het belooft een zeer afwisselend programma te worden, nadere details worden in een volgende Nieuwsbrief bekend gemaakt. Zowel ’s morgens als ’s middags zullen er verschillende (gratis) workshops gegeven worden en er is een doorlopende infomarkt met kraampjes en diverse activiteiten, zoals intuïtief schilderen, edelstenen, tarotleggen. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd door de aanbieders, tevens worden boeken e.d. te koop aangeboden (betaling via PIN is in de meeste gevallen niet mogelijk).

Tussen de middag staat er een uitgebreid lunchbuffet klaar voor alle deelnemers.

Om 16.00 uur maken we een muzikale reis met Richard Bowring en zijn vrienden (bekend van de Contactdag 2016). Laat je meevoeren op de mooie en intense klanken van verschillende traditionele en etnische instrumenten naar de diepere lagen van je bewustzijn en ga na afloop verfrist en ontspannen op weg naar huis.

We besluiten de dag rond 17.30 uur

 

Op de dag zelf kan je kiezen welke workshops je wilt volgen, bij de zaal ligt een lijst om je aan te melden. Alle overige activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en op diverse plekken is er ruimte voor onderling contact en uitwisseling van ervaringen.

 Het is mogelijk om een introducé mee te nemen tegen vooruitbetaling van € 45,--

 

Aanmelden kan tot 18 augustus en uitsluitend via onderstaande LINK

Je ontvangt per omgaande een e-mail ter bevestiging van je deelname.

Deze e-mail is tevens je toegangsbewijs. Print hem uit en lever hem in bij binnenkomst.

Aan het eind van de dag worden uit de toegangsbewijzen een aantal prijsjes verloot.

 

Aanmelden Leden

 

Mocht je onverhoopt na aanmelding verhinderd zijn, meldt dit dan vóór 25 augustusin verband met de lunchreservering. Dit kan via secretaris@reikicirkel.nl

 

We zien je graag op 31 augustus en wensen je een onvergetelijke dag!

 

Namens het Bestuur en de jubileumcommissie

van Reiki Vereniging Cirkel

Lees verder
31 aug
2019
Programma Jubileumdag
De jubileum commissie heeft de laatste weken hard gewerkt om het programma voor de jubileumdag voor elkaar te krijgen. De commissie is ervan overtuigd dat ze een mooi programma heeft gemaakt met workshops en een infomarkt waar je met verschillende disciplines kennis kan maken. de commissie wenst je een prettig dag met veel bijzondere ervaringen.
Lees verder

Agenda overzicht

31 aug
2019
Jubileum dag en aanmelden

Beste leden,

Groot jubileum dag op 31 augustus 2019 Zet de datum vast in je agenda. Deze dag wil je niet missen.

Hieronder kan je je aanmelden voor de jubileumdag

 

 

 


Lees verder
10 aug
2019
Bestuursvergadering

Beste leden,

De bestuursvergaderingen zijn vrij toegankelijk voor leden van Reiki Vereniging Cirkel. Ben je nieuwsgierig wat er besproken wordt of heb je ideeën voor de vereniging die je graag naar voren wilt brengen, kom dan gerust naar een van de bestuursvergaderingen. De agenda is een week voor de vergadering bekend. Heb je interesse om een keer een vergadering bij te wonen, neem dan contact op met onze secretaris en mail naar secretaris@reikicirkel.nl .


Je bent van harte welkom.

Lees verder
Wij willen u attenderen op uitingen, die regelmatig te lezen zijn op websites van leden en niet-leden, waarin aangegeven wordt dat zij of hun cursus door de "beroepsvereniging" Cirkel erkend zijn.

Cirkel is geen beroepsvereniging en hanteert geen toetsingsbeleid, waaruit ooit een erkenning is voortgekomen. Tot op heden is geen enkel instituut c.q. cursus door Cirkel erkend en naar verwachting zal dat voorlopig ook niet plaatsvinden. Misleidende uitingen kunnen gemeld worden bij de secretaris: Secretaris@reikicirkel.nl

©Reiki Vereniging Cirkel, Nederland
webxpress.constanten.MenuItemLanguage:0
webxpress.db.EntityClasses.DomeinEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.SiteEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.MenuItemEntity:18
Total Size of Session Data: 85,00 kb