Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht.

Lees verder
Wat doet Reiki

Wat doet Reiki? Reiki staat voor universele levensenergie. Als je Reiki geeft maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een kanaal waardoor de levensenergie naar jezelf en ook door anderen kan stromen. De levensenergie zit om ons heen en ook in ons. Deze

Lees verder
De Oorsprong

Sensei Mikao Usui is de ontdekker van Reiki Hij werd geboren op 15 augustus 1865 in het dorpje Yago in Yamagata-district in het Gifu-prefectuur (nabij Nagoya) in Zuid Japan. Hij is de ontdekker en grondlegger van Reiki, de (zelf)genezende methode die bekend staat als Reiki. Tevens is hij de oprichter van de Usui Reiki Ryoho; een stichting die de principes van de Reiki geneeswijze doorgeeft.

Lees verder

Contactdag 2018

Info workshop Contactdag

Om een indruk te krijgen van de gegeven workshops op de contactdag, staat hier een stukje informatie die door de worksgevers is geschreven.

Lees verder
Uitgelicht

Contactdag 2018 Met betrekking tot de contactdag 2018 kunnen we spreken van een zeer geslaagde dag. Aan de reacties die we hebben ontvangen van de deelnemers kunnen we niet anders dan de conclusie trekken dat het voor de deelnemers een geslaagde dag was.

Lees verder

Nieuws

25 sep
2018
Regiodag Noord - Holland
Op zaterdag 22 september vond de Regiodag in Heemskerk plaats. Deze dag was georganiseerd door Tineke Wijnker en zij had zich verdiept in mudra’s. Mudra’s zijn genezende handgebaren, zeg maar ‘yoga met je handen’. Na een uitleg over de werking van mudra’s liet ze ons er diverse voor welbevinden en geluk ervaren, zoals de mudra voor geduld, het herstellen van evenwicht, prana/levensenergie, de Lotus mudra, vuurmudra, gebedsmudra en de mudra  voor loslaten. Bijzonder wat zo’n handpositie voor je doet!

Vervolgens gaf Geeske van Rossum een demonstratie met haar biosensor. Er was een vrijwilliger die het graag eens wilde ondergaan. Daar kwam een blokkade uit die haar al tijden hinderde. Geeske wist de juiste vragen te stellen en met behulp van de biosensor werd duidelijk waar de oorzaak lag. Daar ging zij mee aan de slag tot de biosensor aangaf dat het opgelost was. Na de behandeling was er een prachtig medemens met een blokkade minder!

Na van de lunch te hebben genoten was er ruime tijd om elkaar te behandelen. Het werd voor iedereen duidelijk dat het fijn is om Reiki te mogen geven en tegelijkertijd ook heel fijn is om af en toe zelf op de tafel te liggen en het te mogen ontvangen. En dan komt het bij een groepsbehandeling ook nog eens extra bij je binnen. De meeste aanwezigen gaven aan dat het lang geleden was dat ze zelf een Reiki behandeling kregen en vonden het heerlijk!
De dag was veel te snel voorbij. Allen hadden enorm genoten en waren Tineke en Geeske dankbaar voor het organiseren van deze dag.

 
 
Een aantal keer per jaar is er mogelijkheid om deel te nemen aan een Regiodag. Iedere keer wordt ’s ochtends ingegaan op een bepaald onderwerp en is er ’s middags ruimte om elkaar te behandelen en ervaringen te delen. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor de data in 2019!Lees verder
08 sep
2018
Contactdag 2018
Binnenkort hier een impressie van de contactdag 2018
 
Voor de foto's gaan je naar de ledenpagina daarna fotoalbums.
 
Lees verder

Agenda overzicht

05 jan
2019
Bestuursvergadering

Lees verder
08 dec
2018
Bestuursvergadering

Beste leden,

De bestuursvergaderingen zijn vrij toegankelijk voor leden van Reiki Vereniging Cirkel. Ben je nieuwsgierig wat er besproken wordt of heb je ideeën voor de vereniging die je graag naar voren wilt brengen, kom dan gerust naar een van de bestuursvergaderingen. De agenda is een week voor de vergadering bekend. Heb je interesse om een keer vergadering bij te wonen, neem dan contact op de onze secretaris en mail dan naar secretaris@reikicirkel.nl .

Je bent van harte welkom.

Het bestuur

Lees verder
Wij willen u attenderen op uitingen, die regelmatig te lezen zijn op websites van leden en niet-leden, waarin aangegeven wordt dat zij of hun cursus door de "beroepsvereniging" Cirkel erkend zijn.

Cirkel is geen beroepsvereniging en hanteert geen toetsingsbeleid, waaruit ooit een erkenning is voortgekomen. Tot op heden is geen enkel instituut c.q. cursus door Cirkel erkend en naar verwachting zal dat voorlopig ook niet plaatsvinden. Misleidende uitingen kunnen gemeld worden bij de secretaris: Secretaris@reikicirkel.nl

©Reiki Vereniging Cirkel, Nederland
webxpress.constanten.MenuItemLanguage:0
webxpress.db.EntityClasses.DomeinEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.SiteEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.MenuItemEntity:18
Total Size of Session Data: 85,00 kb