Info workshop Contactdag

Marma/Anti stress behandeling met Reiki

Dit is een Ayurvedische behandeling welke energiepunten (de Marma's) ontdoen van onzuiverheden en nieuwe energie activeert in hoofd en lichaam.
Hij wordt gegeven met Reiki via de (jawel) middelvingers van beide handen op verschillende plekken van het hoofd.
Je ontvang voor thuis een duidelijke beschrijving van de Marma's , waar ze zich bevinden als ook de uitwerking welke deze hebben.
We gaan eerst oefenen op onszelf en later in tweetallen bij elkaar.


Hartelijke groet Hannie

__________________________________________________________________________________

Zielenkracht Healing 

In de huidige maatschappij waarin alles steeds sneller gaat is het soms best lastig om jezelf niet voorbij te rennen. Een zuivere manier om in deze hectiek dichter bij jezelf te blijven en te groeien is de Zielenkracht Healing. Het doel daarvan is om de mooie en zuivere kracht van je ziel weer (meer) terug te brengen in je lichaam, in jezelf, zodat je ondanks de snelheid van alledag vanuit die krachtige basis je dagelijkse dingen kan doen. Dat willen we toch allemaal graag?

Zielenkracht Healing brengt de hoge trilling van je ziel in je lichaam. Hierdoor wordt je lichaam meer afgestemd op je hogere bewustzijn en je ervaart meer je eigen levenskracht. Het helpt je ook om mee te resoneren op de steeds hoger wordende trillingsfrequentie van de Aarde. Het is een krachtig proces dat je leert wie je in werkelijkheid bent.

Nieuwsgierig geworden naar de Zielenkracht Healing? Kom dan luisteren tijdens de Contactdag en ervaar wat het voor je kan doen. Schrijf je vandaag nog in!


Anita Dost 

__________________________________________________________________________________


Workshop Byosen

In Japan bestaat een Reiki behandeling met steeds dezelfde volgorde van de handposities niet. Usui Sensei en Hayashi Sensei gaven wellicht aanwijzingen aan hun leerlingen, waarin vaste handposities werden voorgesteld. Echter, deze waren slechts bedoeld als richtlijnen voor beginners.
Ervaren Japanse Reiki-beoefenaars gebruiken een methode die helaas tot op heden bij de meeste westerse Reiki-beoefenaars maar oppervlakkig bekend is.
Volgens Koyama Sensei, Ogawa Sensei en Chiyoko Sensei richtten Usui Sensei en Hayashi Sensei zich op iets dat in het Japans "byosen" wordt genoemd. Het woord byosen is weliswaar een Japans woord, maar het is specifiek voor Reiki. Het staat in geen enkel woordenboek en het komt ook niet voor bij geneeskunsten. Het woord is samengesteld uit twee Chinese lettertekens. Het eerste is: "byo", het betekent ziek of ziekte, het tweede is: "sen” wat staat voor opeenhoping of baan (in de zin van lymfe- of bloedbaan). Aan elkaar  geschreven betekent het dus opeenhoping van ziekte of schadelijke bloed- of andere lichaamsvloeistof banen. Het werken met en de werking van "byosen” gaan we verder bespreken tijdens de workshop.

Voor de deelnemers aan de workshop BYOSEN staat op de ledenpagina onder het Kopje Cursus/workshop een samenvatting van de workshop
Thies Waalkens

__________________________________________________________________________________


De heilzame werking van de ‘Bach Bloesem Remedies’.

Angst, spanning, onzekerheid, overbezorgdheid, lusteloosheid, verdriet, stress, gebrek aan concentratie, eenzaamheid, moedeloosheid, overgevoeligheid enz., wie herkent het niet? Steeds meer mensen hebben tijdens het jachtige leven van onze maatschappij in toenemende mate last van dergelijke negatieve gemoedsgesteldheden. Dat dit een grote invloed heeft op de gezondheid wordt algemeen onderkend. Wanneer wij langdurig aan dergelijke gemoedsgesteldheden onderhevig zijn, zal dit onze vitaliteit en weerstand verzwakken waardoor het gevolgen kan krijgen voor onze gezondheid.
De Engelse arts Dr. Edward Bach ontdekte zo’n 65 jaar geleden 38 verschillende remedies die een positieve kracht ontwikkelen waardoor negatieve gemoedsgesteldheden overwonnen zullen worden. Zo zal na het gebruiken van de juiste remedie voor de betreffende gemoedsgesteldheid, de innerlijke rust en harmonie weer terugkeren. De eenheid tussen lichaam en geest zal weer tot stand komen. De levenskracht in de mens zal weer vrij kunnen stromen en het lichaam krijgt hierdoor de kans zichzelf op een natuurlijke manier te herstellen.
De remedies zijn bereid van de bloesems van wilde planten, struiken en bomen, waarvan geen enkele schadelijk is of verslavend werkt, en kunnen naast alle reguliere en alternatieve geneeswijzen en therapieën gebruikt worden.
Misschien is het overbodig om te vermelden, maar ik zou toch graag even uw aandacht willen richten op het volgende:
Als u de ‘Bach bloesems’ gebruikt wil dit niet zeggen dat u uw dokter niet meer nodig hebt! Het pretendeert ook niet alle ziekten te kunnen genezen!
Wat deze geneesmethode in al zijn eenvoud kan betekenen, is dat er weer harmonie tussen lichaam en geest komt, dat de mens zich weer gelukkig voelt, zin heeft in het leven en kan genieten van al de schoonheden die het leven ons bied.

Carlo Mooij

__________________________________________________________________________________

Polsdiagnostiek

Mijn naam is Boško Bob Petrov, lid van Cirkel sinds 2016.
Nuchter en met beide benen op de grond, maar openstaand voor andere mensen en nieuwe inzichten, kwam ik persoonlijk in aanraking met de Chinese Geneeskunst en Shiatsu therapie. Deze therapie liet mij inzien en ervaren dat er naast de reguliere westerse geneeskunde meer mogelijkheden zijn om mensen te helpen met hun klachten op lichamelijk en geestelijk gebied.
De workshop die ik op de Contactdag zal geven, is gericht op de Chinese Polsdiagnostiek (Yin-Yang, orgaanstelsel volgens de 5-elementen, meridianen). Naast de Chinese pols ga ik iets vertellen over de pols van dr.Nogier- Auriculo Medicine (oor acupunctuur). Dit zijn simpele en snelle testen die iedereen kan toepassen in praktijk (testen van voedingsmiddelen, organisch materiaal, medicijnen etc...). Bij de workshop krijgt iedereen van mij een blad met uitleg en informatie over de polsdiagnose.


__________________________________________________________________________________


Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu is volgens Mary Burmeister de kunst van het Mijzelf leren kennen, Mijzelf leren helpen.
Jin SHin Jyutsu is herontdekt door Jro Mutsy en naar Amerika overgebracht door Mary Burmeister.
Jin Shin Jyutsu is een veelomvattende kunst om op eenvoudige wijze de energie uit onze levensbron te laten stromen en waar nodig om deze energie te harmoniseren en gelijk te verdelen als blokkades de energiestroom stagneren.
De makkelijkste manier om dit stromen van energie te ervaren is door onze handen als startkabels te gebruiken.
Dat is waar we tijdens deze interactieve lezing tijdens de contactdag mee aan de slag gaan. Voor alle deelnemers is er een handout.

Tineke Wijnker


________________________________________________________________________________________

Reiki en Hoogsensitiviteit

Binnen mijn Praktijk kom ik als HSP Reiki behandelaar vaak in contact met HSP cliënten. Het blijkt dat veel cliënten, maar ook collega’s zich vaak onvoldoende bewust zijn van hun Hoogsensitiviteit. Door bewust wording van het begrip Hoogsensitiviteit ontstaat meer zelfzorg. Als Reiki behandelaar dienen wij ons bewust te zijn van onze vitaliteit. Hoe staan wij op de aarde?, hoe treden wij onze cliënten tegemoet. Weten wij wat HSP in deze maatschappij van ons en onze cliënten vraagt?
Zijn wij ons bewust van de voordelen en de aandachtspunten . Wat is HSP nou precies?, Hoe wordt er maatschappelijk naar gekeken? Wat verwacht een HSP cliënt van ons?, Hoe bewaak jij jouw grens als behandelaar en de grens van jouw HSP cliënt?. Hoe blijf je goed gegrond?
Binnen deze workshop krijg je antwoorden op bovenstaande vragen.  Worden er praktische oefeningen aangeboden en krijg je de kans om met elkaar van gedachten te wisselen.
Doel:  Kennisnemen van het begrip HSP. Kunnen herkennen bij jezelf als Reiki-behandelaar en bij je cliënt. Weten wat de voordelen en aandachtspunten zijn. Herkennen van een energielek en weten hoe je hiermee om kan gaan. 
Ik kijk er naar uit jou te ont-moeten.
Reiki groet,
Karen Schröder

©Reiki Vereniging Cirkel, Nederland
webxpress.constanten.MenuItemLanguage:0
webxpress.db.EntityClasses.DomeinEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.SiteEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.MenuItemEntity:53
Total Size of Session Data: 120,00 kb