Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht.

Lees verder
Wat doet Reiki

Wat doet Reiki? Reiki staat voor universele levensenergie. Als je Reiki geeft maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een kanaal waardoor de levensenergie naar jezelf en ook door anderen kan stromen. De levensenergie zit om ons heen en ook in ons. Deze

Lees verder
De Oorsprong

Sensei Mikao Usui is de ontdekker van Reiki Hij werd geboren op 15 augustus 1865 in het dorpje Yago in Yamagata-district in het Gifu-prefectuur (nabij Nagoya) in Zuid Japan. Hij is de ontdekker en grondlegger van Reiki, de (zelf)genezende methode die bekend staat als Reiki. Tevens is hij de oprichter van de Usui Reiki Ryoho; een stichting die de principes van de Reiki geneeswijze doorgeeft.

Lees verder
19 feb
2018
Uitnodiging voor de ALV
Hierbij nodigen wij je van harte uit voor de Algemene Leden Vergadering van Cirkel op 
zaterdag 14 april 2018
Wil je CARPOOLEN ga dan naar de login pagina
Locatie:         Huis Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN Lexmond
Aanvang om     10.00 uur voor de ALV
of             13.30 uur om alleen de workshop bij te wonen.
Telefoon van de dag: 06 20 35 13 96 (gsm Matthijs).

Bijgaand ontvang je de agenda en een formulier om je aan te melden voor de ALV. Stuur dit formulier s.v.p. vóór 31 maart naar de secretaris, of meld je aan via de website (inloggen vereist). Aanmelden is noodzakelijk in verband met de reservering van de lunch, deze wordt je aangeboden door de Vereniging.

Het volledige jaarverslag 2017, alsmede de begroting 2018 wordt gepubliceerd in de digitale Reflectie van maart. Je kan het verslag ook vinden op de website van Cirkel. Log in op het besloten deel met jouw eigen, bij ons geregistreerde e-mailadres en je volledige lidnummer (zie bovenaan deze brief).
 
Geeske van Rossum is volgens rooster aftredend in de functie van voorzitter, en stelt zich  herkiesbaar voor een volgende termijn van 3 jaren.
Yvonne Wanrooij is aftredend als algemeen bestuurslid en stelt zich niet herkiesbaar.
Voor de sinds de vorige ALV bestaande vacature van algemeen bestuurslid heeft het bestuur nog geen invulling kunnen vinden en hiervoor zoeken wij kandidaten.
Wil je in aanmerking komen voor één van de genoemde functies meld je dan aan via e-mail bij het bestuur: bestuur@reikicirkel.nl, dit kan tot uiterlijk 7 april a.s.

Ook dit jaar hebben we er voor gekozen om te beginnen met de ALV. Daarna staat er voor de leden die ook het middagprogramma volgen een lunchbuffet klaar vanaf 12.30 uur met ruimte om elkaar (opnieuw) te ontmoeten. Vanaf 14.00 uur bieden wij een workshop NLP (neuro linguïstisch programmeren) door Gerard Wirtz.

We hopen op een inspirerende dag met elkaar!

Met vriendelijke groet namens het Bestuur,

Matthijs van den Bos,
secretaris
Meld je hier aan voor de ALV

 


Lees verder
20 jan
2018
Regiodag Amersfoort
Op 20 januari is er weer een Regiodag geweest in Amersfoort. Dit keer was het in de stad op de Weversingel. in de praktijk van Petra v Schaik.
Voor de middag was er een workshop Kristallen, gegeven door Petra. We kunnen stellen dat het een doorgaand succes was. Tijdens de workshop werd er met Kristallen gewerkt en uitgelegd wat je er mee kan doen en waar het op werkt. De Kristallen zijn goed te gebruiken in combinatie met Reiki daar is veel aandacht aan besteed. Na de lunch hebben de aanwezigen aan elkaar Reiki gegeven en uitgewisseld wat de ervaringen waren tijdens de Reiki sessie.
Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagde dag met 15 deelnemers

Lees verder
31 mrt
2018
Bestuursvergadering
Belangrijke vergadering
Agendapunt ALV april 2018.
Lees verder
14 apr
2018
Algemene leden vergadering

 Hierbij nodigen wij je van harte uit voor de Algemene Leden Vergadering (ALV) van Cirkel op:

zaterdag 14 april 2018
Locatie: Huis Het Bosch,Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN Lexmond Aanvang om 10.00 uur.
 
 

Lees verder
Wij willen u attenderen op uitingen, die regelmatig te lezen zijn op websites van leden en niet-leden, waarin aangegeven wordt dat zij of hun cursus door de "beroepsvereniging" Cirkel erkend zijn.

Cirkel is geen beroepsvereniging en hanteert geen toetsingsbeleid, waaruit ooit een erkenning is voortgekomen. Tot op heden is geen enkel instituut c.q. cursus door Cirkel erkend en naar verwachting zal dat voorlopig ook niet plaatsvinden. Misleidende uitingen kunnen gemeld worden bij de secretaris: Secretaris@reikicirkel.nl

©Reiki Vereniging Cirkel, Nederland
webxpress.constanten.MenuItemLanguage:0
webxpress.db.EntityClasses.DomeinEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.SiteEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.MenuItemEntity:18
Total Size of Session Data: 84,00 kb