Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht.

Lees verder
Wat doet Reiki

Wat doet Reiki? Reiki staat voor universele levensenergie. Als je Reiki geeft maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een kanaal waardoor de levensenergie naar jezelf en ook door anderen kan stromen. De levensenergie zit om ons heen en ook in ons. Deze

Lees verder
De Oorsprong

Sensei Mikao Usui is de ontdekker van Reiki Hij werd geboren op 15 augustus 1865 in het dorpje Yago in Yamagata-district in het Gifu-prefectuur (nabij Nagoya) in Zuid Japan. Hij is de ontdekker en grondlegger van Reiki, de (zelf)genezende methode die bekend staat als Reiki. Tevens is hij de oprichter van de Usui Reiki Ryoho; een stichting die de principes van de Reiki geneeswijze doorgeeft.

Lees verder
19 feb
2018
Nieuwe website
Er wordt aan de nieuwe website nog druk gewerkt, het is daardoor mogelijk dat nog niet alle sites werken zoals het hoort. Wij biedden hiervoor ons excuus aan en hopen dat het zo snel mogelijk een volwaardig website wordt.
Lees verder
20 jan
2018
Regiodag Amersfoort
Op 20 januari is er weer een Regiodag geweest in Amersfoort. Dit keer was het in de stad op de Weversingel. in de praktijk van Petra v Schaik.
Voor de middag was er een workshop Kristallen, gegeven door Petra. We kunnen stellen dat het een doorgaand succes was. Tijdens de workshop werd er met Kristallen gewerkt en uitgelegd wat je er mee kan doen en waar het op werkt. De Kristallen zijn goed te gebruiken in combinatie met Reiki daar is veel aandacht aan besteed. Na de lunch hebben de aanwezigen aan elkaar Reiki gegeven en uitgewisseld wat de ervaringen waren tijdens de Reiki sessie.
Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagde dag met 15 deelnemers

Lees verder
10 mrt
2018
Regiodag Alphen aan de Rijn
Graag nodigen wij jullie van harte uit voor de Cirkel Regiodag op zaterdag 10 maart in Alphen aan den Rijn.
In de laatste Reflectie hebben wij al een vooraankondiging gedaan; het onderwerp was toen nog niet bekend. Wij zijn blij te kunnen melden dat Geeske van Rossum start met een geleide meditatie en aansluitend iets verteld over Reiki en mediumschap. Hierbij gaan we zelf aan de slag met oefeningen dus je hoeft niet alleen te luisteren. Mocht er in de ochtend nog tijd over zijn, kunnen we een Reikitalk doen met elkaar. Mocht je hiervoor van tevoren al vragen hebben, stuur deze dan aan: geeskevanrossum@yahoo.com

Het wordt een Regiodag met veel Reiki , dus met veel 'Kracht en Liefde' !

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur     Ontvangst met koffie en thee
10.30 uur     Start met geleide meditatie, aansluitend Reiki en mediumschap
13.00 uur     Lunchpauze (voor de lunch wordt gezorgd)
14.00 uur     Reikibehandelingen aan elkaar geven
16.30 uur     Afsluiting

Graag ontvangen wij je aanmelding voor 22 februari a.s. via marjanwolvers@gmail.com, onder vermelding van je naam, lidnummer en je telefoonnummer. Als er speciale dieetwensen zijn voor de lunch, graag dit ook vermelden bij je aanmelding.

De deelnamekosten zijn € 10,00 voorafgaand te voldoen, na betaling is de aanmelding definitief.
De deelnamekosten worden betaald aan Cirkel; rekeningnummer NL66 INGB 0007229988 onder vermelding van het lidnummer en de datum van de Regiodag.
Kosteloos annuleren kan tot 1 week voor de datum van de regiodag. Daarna wordt geen restitutie meer verleend (in de plaatsstelling is wel mogelijk indien Cirkellid).

Voor het geven van de Reikibehandelingen is het handig als er leden zijn die een Reikitafel mee kunnen brengen. Mocht je in de gelegenheid zijn een Reikitafel mee te nemen, laat het dan even weten bij je aanmelding.

We vertrouwen natuurlijk op een grote opkomst op deze speciale Reikidag!

Locatie:
Wijkcentrum Swaenswijk, ( Maranathakerk)
Zaal 'De Eendracht' ,
Jongkindt Coninckstraat 2b
2406 AP Alphen aan den Rijn

Bereikbaarheid locatie:
Wil je informatie over parkeren, of kom je met het openbaar vervoer vanaf het station?
Kijk dan op de website van Wijkcentrum Swaenswijk  www.wijkcentrumswaenswijk.nl rechtsboven bij contact/adres. De locatie ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station (looproute staat ook op de site).

Graag tot ziens op zaterdag 10 maart in Alphen aan den Rijn!

Warme groet,

Marjan Wolvers
Cora de Jong
Nely Lam
 
Lees verder
14 apr
2018
Algemene leden vergadering

 Hierbij nodigen wij je van harte uit voor de Algemene Leden Vergadering (ALV) van Cirkel op:

zaterdag 14 april 2018
Locatie: Huis Het Bosch,Nieuwe Rijksweg 6, 4128 BN Lexmond Aanvang om 10.00 uur.
 
 

Lees verder
Wij willen u attenderen op uitingen, die regelmatig te lezen zijn op websites van leden en niet-leden, waarin aangegeven wordt dat zij of hun cursus door de "beroepsvereniging" Cirkel erkend zijn.

Cirkel is geen beroepsvereniging en hanteert geen toetsingsbeleid, waaruit ooit een erkenning is voortgekomen. Tot op heden is geen enkel instituut c.q. cursus door Cirkel erkend en naar verwachting zal dat voorlopig ook niet plaatsvinden. Misleidende uitingen kunnen gemeld worden bij de secretaris: Secretaris@reikicirkel.nl

©Reiki Vereniging Cirkel, Nederland
webxpress.db.EntityClasses.DomeinEntity:33
webxpress.constanten.MenuItemLanguage:0
webxpress.db.EntityClasses.SiteEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.MenuItemEntity:18
Total Size of Session Data: 84,00 kb