Vertellen over Reiki


  

Er is zoveel te vertellen over reiki, en zeker ook de wereld waarin je je begeeft als je ermee begint. 
Wat mij nog het meest bij staat van de eerste avond van de reiki 1 cursus was het tintelende, warme, soms prikkelende gevoel in mijn handpalmen en onder mijn voeten. Het gevoel dat er zoveel kracht in me zat, heel bijzonder. Het gevoel dat je in staat bent tot dingen die je nooit gedacht had. Ik wist toen natuurlijk helemaal nog niet wat er allemaal mogelijk was, en nu weet ik dat ook nog niet, want elke dag leer je bij en ontwikkel je jezelf. Maar het gaf me heel veel vertrouwen en maakte me enorm enthousiast. 
En dan, hoe pak je dat dan verder aan. Je wilt oefenen, maar je wilt ook anderen niet jouw visie opdringen. Bovendien is het best lastig, ik weet zeker dat heel veel beginnende reiki-beoefenaars dat hebben, om je omgeving te vertellen dat je reiki bent gaan doen en graag iemand wilt om mee te oefenen. Het is voor mensen die er niet mee bezig zijn nogal ongrijpbaar en moeilijk te plaatsen en dat is ook wel begrijpelijk. 
Bij mij leidde het ertoe dat ik vooral mezelf reiki gaf en achteraf moet ik zeggen dat ik dat ook wel kon gebruiken. Grappig, want destijds zag ik dat helemaal niet. Ik schaar dat maar onder de "toevalligheden” in het leven. Als je me kent weet je dat ik helemaal niet in toeval geloof, alles is zorgvuldig gepland en heeft een reden, het duurt alleen soms een tijdje voor je het ziet, of wilt zien. Niet een zienswijze die ik anderen op wil dringen, dat is nooit mijn bedoeling, maar zo zie ík het wel. 
Ik was in een fase in mijn leven waarbij ik dingen die in mijn leven gebeurde gewoon niet meer kon verklaren met mijn ratio die gebaseerd was op IQ en de door opvoeding, opleiding en maatschappij gedoseerde consensus van wat wenselijk gedrag is. Daardoor was ik mentaal gezien nogal uit balans geraakt, en als mentale balans ontbreekt heeft dat ook invloed op je lichamelijke welzijn. Ik denk dat vooral ook de leefregels van reiki een belangrijke impuls waren om eens in de spiegel te kijken. Hoezo "maak je niet boos” of "maak je geen zorgen” er zijn toch genoeg situaties waarin het logisch is dat je dat wel doet, gilde mijn ratio zowat. 
Tot ik daar eens dieper over na ging denken…

©Reiki Vereniging Cirkel, Nederland
webxpress.constanten.MenuItemLanguage:0
webxpress.db.EntityClasses.DomeinEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.SiteEntity:33
webxpress.db.EntityClasses.MenuItemEntity:27
Total Size of Session Data: 94,00 kb